Zoeken
Winkelmandje

Contura - Instructievideo's

Op deze pagina hebben we voor u een aantal video's geplaatst die u kunnen helpen met het onderhoud of het vervangen van onderdelen van uw Contura-houtkachel. In de video’s werken we onder andere met een Contura 500 Style maar de werkwijze is voor de meeste Contura-kachels hetzelfde. Mocht u toch nog vragen hebben over uw type kachel of over iets anders, neem dan contact op met een van onze zeer ervaren medewerkers. Wij helpen u graag.


Ruit van een deur vervangen van een Contura-houtkachel

Moet u een ruit vervangen in de deur van uw Contura-houtkachel? In deze instructievideo laten we zien hoe u dit gemakkelijk doet. Vergeet niet, voordat u begint, een doek of kranten op de vloer rond de kachel te leggen. Zo vangt u roet en vuil op dat uit de kachel komt en heeft u een plek waar u losgemaakte onderdelen kunt neerleggen. Benodigdheden voor de klus: een Torx-schroevendraaier en een ringsleutel van 10mm.

Bekijk deurruiten


Een gietijzeren bodem vervangen van een Contura-houtkachel

Wilt u een gietijzeren bodem vervangen van uw Contura-houtkachel? Met onze instructievideo is deze klus in een paar minuten geklaard. Vergeet niet voordat u begint om de vloer af te dekken met een doek of kranten, zodat u roet en vuil uit de kachel kunt opvangen.

Bekijk gietijzeren bodems


Glas vervangen bij de Contura houtkachel type Ci50 en Ci60

Moet het glas van uw Contura-houtkachel vervangen worden, dan kunt u met behulp van deze instructievideo zelf gemakkelijk zelf aan de slag. Houd er rekening mee dat er roet of vuil van uw kachel op de vloer terecht kan komen. Dek wanneer nodig vooraf uw vloer af met kranten of een doek. Zorg er daarna voor dat u de volgende gereedschappen binnen handbereik hebt: een tang, een Inbusbit nr 4 en een Torxbit nr 20. En vergeet niet voordat u het nieuwe glas plaatst, om eerst uw handen te wassen.


Het glazen zijpaneel van een Contura-houtkachel vervangen van binnenuit

Soms moet u een binnenruit vervangen van uw Contura-houtkachel. Met deze instructievideo leert u hoe u dit gemakkelijk zelf kunt doen met behulp van een schroevendraaier. Vergeet niet uw handen te wassen voordat u de nieuwe glasplaat (voorzichtig) vasthoudt, en zorg dat er geen vingerafdrukken op de glasplaat komen voordat u hem plaatst.

Bekijk glazen zijpanelen


Onderhoud van uw Contura-kachel

Hoe geeft u uw Contura-kachel een onderhoudsbeurt? Met deze instructievideo laten we zien hoe u het onderhoud van uw Contura-kachel zelf kunt uitvoeren. Benodigdheden: asstofzuiger, water, papier, een (schoonmaak)doek, eventueel (latex) handschoenen. Vergeet niet om vooraf uw vloer af te dekken met kranten of een doek, om vuil en roet uit de kachel op te vangen.


Vervangen van een vermiculietset van de Contura-houtkachel

Is de vermiculietset van uw Contura-houtkachel toe aan vervanging? U kunt dit gemakkelijk zelf doen met onze instructievideo. Vergeet niet uw vloer af te dekken met kranten of een doek, om vuil en roet uit uw kachel op te vangen.

Bekijk volledige vermiculietsets


Een Contura-houtkachel pakkingset vervangen

De pakkingset van uw Contura-houtkachel kunt u gemakkelijk zelf vervangen, maar het vereist wel wat precisie. Eerst moet de oude pakking verwijderd worden en de gleuven goed schoongemaakt. Daarna lijmt u de nieuwe pakking in de gleuven. Deze instructievideo laat zien hoe u deze klus aanpakt. Vergeet niet vooraf uw vloer rond de kachel af te denken met kranten of een doek, om roet en vuil uit uw kachel op te vangen.

Bekijk pakkingsetten


Hoe vind ik het serienummer van mijn Contura-kachel?

Vraagt u zich af waar u het serienummer van uw Contura-kachel kunt vinden? Dat is niet ingewikkeld. In deze korte video legt Patrik van Contura u uit waar u moet kijken.