Zoeken
Winkelmandje
Toon filters

Vloerplaten voor kachels

Vloerplaten of bodemplaten beschermen uw vloer onder en om de houtkachel. Wanneer u bijvoorbeeld het deurtje opendoet om hout bij te vullen, kunnen rondvliegende vonken, brandende houtdeeltjes of asresten op de vloer terechtkomen. Waardoor uw vloer beschadigd kan raken. Om lelijke brandplekken en brand te voorkomen, kunt u een vloerplaat onder uw houtkachel plaatsen.

Aantal artikelen
 
Eerste paginaVorige pagina
1
Volgende paginaLaatste pagina
Eerste paginaVorige pagina
1
Volgende paginaLaatste pagina

Vloerplaten voor welke vloer

Om je houten, laminaat- of pvc-vloer te beschermen raden wij aan om een vloerplaat onder uw kachel te plaatsen om uw vloer tegen rondvliegende vonken te beschermen. Ook kachelbezitters met vloerbedekking in hun woning, zijn gebaat bij het plaatsen van vloerplaten.

Soorten vloerplaten

We hebben verschillende soorten vloerplaten in ons assortiment die van glas, staal of Ruvina zijn gemaakt. Deze laatste is een steensoort die bijvoorbeeld door Nordpeis gebruikt wordt voor de productie van vloerplaten. Bijvoorbeeld de gezandstraalde vloerplaat voor de Nordpeis Salzburg L.

Onze veelverkochte vloerplaten van staal:

Er zijn vloerplaten die je onder de kachel kunt plaatsen, waardoor de kachel opgetild moet worden. Maar we leveren ook vloerplaten die tegen de kachel aanliggen. Zo kunt u vloerplaat en vloer gemakkelijk schoonmaken.

Wel of niet vloerplaat voor houtkachel

Misschien vraagt u zich af: heb ik nu wel of niet een vloerplaat nodig? Natuurlijk bent u daar vrij in, maar met een houtkachel is het wel verstandig om altijd een vloerplaat te nemen wanneer u een houten vloer heeft, een vloer van laminaat, pvc of een vloer met vloerbedekking. Met een stenen of tegelvloer is een vloerplaat niet altijd nodig omdat deze vloeren voldoende bescherming bieden. U kunt dit bijvoorbeeld navragen bij de leverancier van de vloer.

Hoe groot moet de vloerplaat van mijn houtkachel zijn?

Vanwege veiligheidsredenen moeten vloerplaten van houtkachels minstens 30 centimeter uitsteken vanaf de deurtjes van de kachel, met ongeveer 10 tot 15 centimeter extra ruimte aan de zijkanten van de kachel.